Praecom Blogi

Comment

View Post →

Etätöissäkin voi olla läsnä

Timo Jolkin
November 21, 2019

Etätyö on tullut jäädäkseen. Tämän todistaa uusi Etätyötutkimus 2020, jossa tutkittiin suomalaista etätyökulttuuria ja etätyökäytäntöjä. Mitä havaitsimme tutkimuksen myötä? Entä miten onnistut etätyössä?

Comment

View Post →

Tutkimus: Etätyökö harvojen oikeus? 95% suomalaisista yrityksistä sallii etätyön

Pasi Anttila
November 21, 2019

Jopa 95% suomalaisista yrityksistä sallii etätyön, kertoo tuore suomalaisen kokousteknologiayritys Praecom Oy:n teettämä tutkimus. Suurista, yli 250 työntekijän yrityksistä peräti 98 prosenttia sallii etätyön. Etätyömahdollisuus sisältää useimmiten tiettyjä rajoitteita.

Comment

View Post →

Praecom Oy:lle uusi toimitusjohtaja – tähtäimessä merkittävä kasvuloikka

Pasi Anttila
October 18, 2019
Comment

View Post →

Siirtymä Teamsiin muuttaa perinteiset toimintatavat

Jari Sikanen
October 9, 2019

Muutos on alkanut. Nimittäin yritysten siirtymä Skype for Businessista Teamsiin. Mutta mitä hyötyjä Teamsiin siirtyminen tuo mukanaan? Miten Skypen ja Teamsin ominaisuudet eroavat toisistaan? 

Comment

View Post →

Ethän hanki AV-tekniikkaa yksi laite kerrallaan?

Juha Elonen
September 10, 2019

Kokoustilan AV-tekniikka täytyy suunnitella aina kokonaisuutena. Umpimähkään valitut laitteet luovat mitä parhaan alustan käytössä syntyville ongelmille. Tässä blogissa kerromme sinulle muutamia parhaita käytäntöjä AV-laitteiden hankintaan, käyttöön ja ylläpitoon. 

Comment

View Post →

Praecom Smartblockin jälleenmyyntikumppaniksi – kompaktit kohtaamistilat ratkaisevat kokoustamisen ja tiimityön haasteita

Pasi Anttila
August 13, 2019
Comment

View Post →

Kuinka ratkot etätyön 5 yleisintä ongelmaa?

Juha Elonen
July 11, 2019

Etätyöskentely on yleistynyt huimaa vauhtia viime vuosikymmenen ajan. Ilmiön takana ovat teknologian kehitys, yritysten välisten tiimien yleistyminen ja työmatkojen ympäristöhaitat. Listasimme etätyön viisi suurinta kompastuskiveä, joihin kannattaa puuttua ajoissa.

Comment

View Post →

Kokousteknologia - 5 merkkiä siitä, että se tarvitsee päivitystä

Miika Liljedahl
May 13, 2019
Modernissa organisaatiossa työ on aidosti paikasta riippumatonta ja videoneuvottelut näyttelevät suurta roolia. Onkin tärkeää varmistaa, että myös kokousteknologiasi pysyy kehityksen perässä. 
Comment

View Post →

Näin onnistut etäjohtamisessa

Juha Elonen
April 16, 2019
Etätyön haasteet ja riskit ovat tunnettuja: kommunikaatio, eristäytyminen, luottamuspula… Nämä ovat kuitenkin minimoitavissa hyvällä johtamisella. Tässä vinkkejä, joiden avulla sinä onnistut etäjohtamisessa.
Comment

View Post →

Microsoft Teams korvaa Skype for Businessin - Mikä muuttuu?

Aki Stolt
April 9, 2019
Microsoft lopettaa pian Skype for Businessin tuen ja yritysten on siirryttävä Teamsin käyttöön. Kuinka käy käytössäsi olevien videoneuvottelulaitteiden ja -palveluiden? Tuleeko palveluiden yhteensovittamisesta vaikeaa? Me autamme varmistamaan, että vaihdos ei aiheuta ongelmia.
Comment

View Post →

Praecom Oy ostaa Upto Oy:n Infonäyttöliiketoiminnan

Janne Halla-aho
January 22, 2019
Praecom Oy ostaa Upto Oy:n Infonäyttöliiketoiminnan, Upto Oy:n toimitusjohtaja Kasper Kenig ja muu henkilökunta jatkavat liiketoimintaa Praecom Oy:n tytäryhtiönä Upto Oy nimellä.
Comment

View Post →

Ovatko kokoukset tuottavaa työaikaa?

Juha Elonen
January 17, 2019
Tehottomat kokoukset ovat kaikille tuttuja. Kokouksen tavoite ei ole selvä ja paikalla on liikaa osanottajia. Ensimmäiset 15 minuuttia kuluu esitysteknisten ongelmien kanssa painiessa. Voivatko kokoukset todella olla tuottavaa työaikaa?
Comment

View Post →

Trendit 2019: Kokous- ja kollaboraatioteknologia

Juha Elonen
December 19, 2018
Tässä merkittävimmät kokous- ja kollaboraatioteknologiatrendit vuodelle 2019. Äänessä on omat asiantuntijamme, kumppanimme sekä alan mielipidejohtajat.
Comment

View Post →

Toimitilat uudistuvat - helpottuuko työ?

Miika Liljedahl
November 23, 2018
Toimitilojen uudistusprojekteissa toistuu tyypillisesti samat virheet. Vaikka toimistosta tulee näyttävän näköinen, työskentely vaikeutuu - erityisesti palavereissa ja tiimityöskentelytilanteissa. Tässä blogissa kerromme, miten vältät tyypillisimmät sudenkuopat.
Comment

View Post →

Etätyö hyödyttää kaikkia: voi parantaa tuottavuutta jopa 13 prosenttia

Janne Halla-aho
June 13, 2018

Tutkimusten mukaan etätyö parantaa tuottavuutta jopa 13, samalla vähentäen henkilöstön vaihtuvuutta. Käytännön kokemusten ja asiantuntijoiden näkemysten mukaan etätyötä pitää johtaa oikein, jotta positiiviset tulokset saavutetaan.

Comment

View Post →

Videoneuvottelujärjestelmä - Näin varmistat laadukkaan käyttökokemuksen

Miika Liljedahl
May 30, 2018

Toimiva videoneuvottelujärjestelmä sujuvoittaa organisaation toimintaa, mikä näkyy viivan alla tuottavampana työaikana ja pienentyneinä matkakuluina. Mutta mitä kaikkea videoneuvottelujärjestelmän ostajan tulisi ottaa huomioon, jotta hankinta onnistuu?

Comment

View Post →

Näin etäkokous säästää aikaa ja rahaa

Juha Elonen
May 23, 2018

Etäkokous säästää aikaa ja rahaa organisaatiolta, lisäten työn tehokkuuttaa ja työtyytyväisyyttä. Tässä blogissa esittelemme tapoja hyödyntää etäkokouksia johtoryhmän kokouksista metsäkoneen huoltoon.