Innostu työstä

Innostu työstä

On sunnuntai ja kurkkua kuristaa jo. Viikonlopun tissuttelukaan ei helpottanut oloa. No, ehkä väliaikaisesti - siinä nousukiidon kohdalla. Nyt ajatus huomisesta töihinmenosta tuntuu miltei vastenmieliseltä.

 Moni suomalainen tuntee olonsa sunnuntaina kuvatun kaltaiseksi, koska työhönlähteminen ei kerta kaikkiaan kiinnosta. Meneillään voi olla organisaatiouudistuksia, jotka saavat tulevaisuuden tuntumaan epävakaalta ja pelottavalta. Uudistukset teettävät lisätyötä, joka tehdään oman toimen ohella ylitöinä. Siksi työpäivät venyvät päivä päivältä huomaamatta ja salakavalasti. Lindbergin autokin seisoo työpaikan autotallissa iltaisin yhä pidempään. (eskolindberg.com)

Suuriin linjoihin lienee vaikeaa vaikuttaa, ellei istu korkeimmalla pallilla, mutta omaan työhönsäpä voi. Tähän tarvitset vain hetken aikaa ja hiukan rauhaa tehdäksesi itse itsellesi kyselyn. 

Viikonlopun

Mikä työssäsi energisoi?

Mieti, mistä asioista ja missä tilanteissa olet - ja olit - innostunut työssäsi. Yritä palata aikoihin ja tilanteisiin, jossa tunsit olevasi omimmillasi, energisin ja milloin työnteko tuntui hyvältä. Mikä ja mitkä saivat sen aikaan? Koeta lisäksi miettiä tilannetta usealta kantilta löytääksesi hyvät, olotilaasi vaikuttaneet asiat. 

Liittyikö energisyytesi itse asiaan vaiko tapaan toimia? Toiko työhösi intoa vaikuttamisen mahdollisuus, palautteensaanti tai oikeanlaiset ihmiset? Kiehtoiko ajatus uudenluomisesta vai saitko ehkä hyödyntää uutta, oppimaasi? Saitko kenties tehdä työsi sinulle sopivimmalla tavalla?

Kun olet löytänyt motivaattorisi, etsi niitä nykyisestä työstäsi. Jos ne loistavat poissaolollaan, mieti, kuinka innostukseesi potkua antaneet elementit voisi sisällyttää tähän päivään. Ota pohdintaan mukaan esimiehesi ja/tai lähimmät työtoverisi. 

Jo ensi sunnuntaina saatat odottaa maanantaita malttamattomana, valmiina näyttämään kykysi, oppimaan uutta ja saattamaan päätökseen innostuneena sen, mikä olisi voinut olla valmis jo aikaa sitten.

Comments (0)