Kotilattialtako työtehoa?

Kotilattialtako työtehoa?

Verisuoni sykkii ohimolla uhkaavan pulleana ja korvissa kohisee.

– Ei tästä tule mitään. Et edes osaa, kuiskuttelee ilkikurinen pikkupiru olkapäältä.

Myyntipäällikkö Mettälä istuu työhuoneessaan tuskaisena läppärinsä ääressä epäergonomisesti mutkalla ja yrittää puskea uutta tekstiä yleisesitteeseen. Sama hektinen duuni, sama kulahtanut huone ja sama pinttynyt kahvikuppi pöydällä.

– Nyt ei vaan oikein säkenöi, eikä luovuus rehota, luovuttaa Mettälä ja lähettää pikkupirun luunapilla taivaan tuuliin.

Mettälän olisi parempi vaihtaa työnteon maisemaa. Kun hommat ei luista, eikä aikataulu jousta, voi pienellä muutoksella ympäristössä tai kokonaisella ympäristönmuutoksella saada aikaan suuria. Ja pomokin tyytyväiseksi. Tee ympäristöstä sinua miellyttävä tai mene ympäristöön, josta saat tarvitsemaasi potkua. Olemme yksilöllisiä mieltymyksissämme ja myös tavassamme tehdä töitä. Siksi juuri meille sopivat vaihtoehdot on vain uskaltauduttava löytämään.

Verisuoni sykkii

KOIRA VEI LATTIALLE
Itselleni koti on paras paikka työn tekemiseen. Kaikki alkoi siitä, kun taloon tuli koira. Istuin, leikin ja vietin aikaa usein sen kanssa lattialla. Olipa toisenlaista nähdä koti ja elämä koiraperspektiivistä! Läppärinikin toimi usein sujuvammin lattialta käsin ja lopulta aloin käyttää huoneita rohkeammin ja monipuolisemmin työntekoon.

Huomasin, että lempparipaikassa luovan työn tekeminenkin onnistuu paremmin. Kun halusin rauhaa, saunanlauteet olivat loistava iterointipaikka. Olohuoneesta löytyi uusia istumapaikkoja roppakaupalla – ainakin lyhytkestoisiin työrupeamiin. Kesällä työpaikka on pihalla, tuolilla puun katveessa. Seuraavaksi kai istun kirjahyllyssä.

Tuttuus luo turvaa, mutta pieni muutos työtavassa tai -paikassa virittää uusiin, tuoreisiin ajatuksiin, vieläpä nopeammin ja vähemmällä vaivalla. On vain repäistävä itsensä tutuista uomista ja löydettävä itselle toimivat ympäristöt.

Ja mitäs Mettälälle nyt kuuluu? Kesäaikaan hän on tuttu näky Kauppatorilla läppärinsä kanssa. Istuu laiturikiveyksillä, heiluttelee jalkojaan veden yllä, vetää sieltä onnistuneita etäkokouksia ja kirjoittaa kiivaasti. Lokinpaska päässään.

Comments (0)