Liian väsynyt lomalle?

Liian väsynyt lomalle?

Mietiskelen, että nyt se on jo aivan huulilla. Loma. Moottorit käyvät talven töiden jäljiltä ylikierroksilla, vaikka tankki on tyhjä. Työskentelyni on tehotonta. Tyhjäkäyntiä.

Sana loma saa kyllä mielen hypähtämään onnesta, mutta samalla tajuntaani vyöryy lista asioita, joita lomalla olisi tehtävä. Pitäisi pestä keittiön kaapit, ikkunat, mattoja ja loput talvivaatteista. Istuttaa kesäkukkia. Kestitä vieraita. Tässä kohtaa jo hengästyn. Kaikki tuntuu työltä. Kysyn itseltäni, jaksanko oikeasti jäädä lomalle.

Hirveä dilemma koko kesä. Vastakohtaisuuksien vuodenaika. Pitäisi levätä, mutta olla tarmokas. Pysyä paikoillaan, mutta liikkua riittävästi. Syödä hyvin, mutta säilyttää rantakunto. Tavata sukua, mutta olla rauhassa yksikseen. Matkustaa, mutta rentoilla mökillä. Mistä tähän löytyy aikaa, tarmoa ja päättäväisyyttä? Asiassa on kummaa ristiriitaa kuin sanassa minimegahampurilainen. Yhtäältä, toisaalta.

Yritän ratkaista asian istumalla hetken tekemättä mitään. On kuulemma tärkeää pysähtyä, mutta alta aikayksikön löydänkin itseni lajittelemasta pyykkiä… Minähän sanoin, ettei tätä dieseliä hevin sammuteta.

Mietiskelen

Otan itsestä tiukan niskaotteen. Mitäs jos elänkin päivän kerrallaan? En teekään tänä vuonna työlistoja – en paperilla, enkä mielessäni. Niitä tehdään vasta loman jälkeen. Menen ensin shoppailemaan, mikä on meille naisille luontaista ja mielekästä. Siitä teenkin ostoslistan.

  • Ostan paremmat kävelylenkkarit, sillä kävelen kuitenkin koirieni kanssa kesäseutuja ristiin rastiin.
  • Ongen ja vavan, koska mikään ei ole rentouttavampaa kuin kohon hiljainen keinahtelu aalloilla.
  • Piknikkorin, jonka lastaan veneeseen herkkuja täynnänsä. Mies ja koirat niitä kanssani jakamaan.
  • Uuden dekkaripokkarin, jota voin ahmia kesäillan hämärässä. Ja joka pelottaa sen verran, etten uskalla lähteä yöllä vessaan.
  • Hervottomat määrät kuohujuomaa.

Tarkistan vielä, että riippumatto on kunnossa. Hion ja lakkaan airot. Eiköhän näillä keinoin saa akut lataantumaan. Kevyesti lilluen, ilman suuria suunnitelmia ja aikatauluja tai pakonomaisia päätöksiä. Näin on minun lomani hyvä aloittaa.

Hyvää, rentoa kesää!

Comments (0)