SÄHKÖPOSTAAJA, NÄYTÄ MINULLE KASVOSI

SÄHKÖPOSTAAJA, NÄYTÄ MINULLE KASVOSI

Koneeni kilahti tänään jo 78:nnen kerran. Se tarkoitti seitsemänkymmenennenkahdeksannen sähköpostin saapumista ennen klo 14:ää. Minäkin ”kilahdan”, suljen sähköpostini ja pistän koneeni varmuuden vuoksi äänettömälle. Työrauha on se minullakin oltava. Vakaa päätökseni kestää tosin vain pari sekuntia ja avaan sähköpostini jälleen… Taidan olla sähköpostiaddikti.

Nopea analyysi saamistani viesteistä on lohduton. Ensimmäinen viesti on asiallinen, mutta jo kaksi seuraavaa ovat ”ihan vain sinulle tiedoksi”, kolmas postittaja yrittää delegoida työnsä niskoilleni ja neljäs on laittanut minutkin jakelulistalle näyttääkseen, kuinka pätevä on. Loput ovatkin ihan diiba-daabaa. Lisäksi suurin osa viesteistä tuli minun kerroksestani, naapurihuoneista! Muutakin yhteistä postittajista löytyy: kaikki valittavat saamiensa sähköpostien määrästä.

Koneeni kilahti

NOSTA PYLLY PENKISTÄ TAI NÄYTTÄYDY VIRTUAALISESTI
Mitäs jos lopettaisimme valituksen liiallisesta postauksesta ja aloittaisimme muutoksen omasta itsestämme – per heti. Ennen enterin painallusta mieti, onko asia lähettämisen arvoinen. Tutkaile omia motiivejasi, miksi haluat viestin lähettää. Tarvitseeko viestin saaja tiedon oikeasti vai haluatko kenties vain pönkittää omaa egoasi, raportoida asian oikeista laidoista? Jättäisitkö asian viestimättä, jos käytössäsi ei olisi sähköpostia?

Tutkimusten mukaan pelkän tekstin tulkitseminen jättää lukijan usein ontoksi ja ymmälleen. Viestin kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen tarvitaan viestijän ilmeet, eleet, äänenpaino eli oheisviestintää. Teepä kertaheitolla tehokkaampi vaikutus ja näyttäydy! Menisit käymään, avaisit Skypen tai katsoisit ihmistä silmiin pitämällä tehokkaan videoneuvottelun. Saisit vastaukset kysymyksiisi välittömästi ja voisit selventää asiat kuulijalle heti. Ei jäisi väärinkäsityksiä, kun sanomasi menee perille jo kulmakarvojesi asennosta. Voisit saada uusia, parempia ideoita saman tien. Olisit vakuuttava ja aidosti vuorovaikutuksessa. Pelkän sähköpostitekstin sijaan olisit ihminen.

Comments (0)