Sattui kerran kehällä

Sattui kerran kehällä

Istutko parhaillaan Kehä III:lla parin kilometrin tuntivauhtia etenevässä ruuhkassa? Onneksi olkoon! Toivottavasti sinulla ei ole kiire, autosi ei keitä ja tankissakin on enemmän tavaraa kuin pelkät hiet. Muussa tapauksessa saatat olla pississä. Pitäisikö sinun kuitenkin kaivaa vaivihkaa esimiehen/vakuutusyhtiön/hinauspalvelun numero jo valmiiksi esille… Mitä tuo punainen valo vilkuttaa? Gr8!

Varo! Moottoripyörä tulee liian lujaa takaa – kaistojen välissä – ja horjahtaa juuri takanasi olevan auton sivupeiliin. Omasta taustapeilistäsi näet, kuinka autonkuljettajan posket punoittavat ja suu käy Mertarannan tahtiin ladellen madonlukuja motoristille. Musta visiiri ei nouse. Mietit, että nauraako vai itkeekö pyöräilijä. Ja, että olisitko ottanut kaksipyöräisen ”ovella”, jos olisit reagoinut siihen aiemmin. Hmmm…

Istutko parhaillaan

Jarru pohjaan taas. Huh, läheltä piti. Jono edessä kulki jo hyvää kyytiä, mutta äkkipyssäys tuli nyt aivan liian nopeasti. Nyt tarkkana. Ei passaa ajaa toisen perään. Olisihan se noloa. Omassa autossa olisi kyllä tarvetta perän peltikorjaukseen – sen verran paljon siellä skroomuja ja jälkiä on. Nopea katsaus taustapeiliin ja ajatus nopeasta jarrutuksesta käy mielessä… Eikös se peräänajaja miltei aina ole syypää… ? Voisi vain huudahtaa voitonriemuisena, että: ”Siellä!”

Jahas. Auto kello kymmenessä haluaa vaihtaa kaistaa eteesi ja änkää jo keulaa autosi eteen ilman vilkkua. Noin isolla autolla ei ole tarvis kysellä eikä vilkuttaa. Eikä päätä kääntää. Kun on neljä piippua takana ja kaikki moottorintilavuutta osoittavat merkit riisuttu takaluukusta, on parempi väistää kiltisti. Olla kohtelias liikenteessä. Pienihän sillä kuskilla kuitenkin on.

Jono liikkuu taas tovin eteenpäin. Hitaasti, mutta liikkuu kuitenkin. Nyt mielessäsi käy ajatus etätyöpäivästä. Olisihan se ollut järkevää jäädä kotityöhuoneeseen ja pitää paltsut läppärillä, kun kerran vermeet siihen on. Olisi voinut keittää ihan omanvahvuiset sumpit ja välttyä siltä järkyttävältä hienhajulta, joka leijailee harjoittelijapojanklopin kainalokuopista neukkarin muutenkin tunkkaisessa ilmassa. Irvistät tahtomattasi ja päätät jäädä etäpäivälle huomenna. Ajatus ja matka katkeavat kuitenkin äkisti kummalliseen rysähdykseen. Edessä ajava katsoo sinua taustapeilinsä kautta ja artikuloi huulillaan yliselkeästi: ”Siellä!”

Comments (0)