Etätöissäkin voi olla läsnä

November 21, 2019 Timo Jolkin etätyö

Etätyö on tullut jäädäkseen. Jo 95% suomalaisista yrityksistä sallii etätyön, kertoo tänään julkaisemamme Etätyötutkimus 2020. 90% vastaajista kertoo etäneuvottelupalveluiden helpottavan työntekijöiden arkea. Tutkimuksen kohderyhmänä oli kokousteknologiasta vastaavat päättäjät yli 100 henkilön yrityksissä.

Erinomainen uutinen! 

Hienoa huomata pitkään kollaboraatio- ja kokousteknologia-alalla toimineena, että tutkimukseen vastanneet ICT-päättäjät kokevat etätyön näin positiivisesti. Tutkimuksen mukaan peräti 98% suurista yrityksistä sallii etätyön, mikä oli erityisen positiivinen yllätys.

Neljä viidesosaa tutkimuksen vastaajista koki etätyön lisäävän työn mielekkyyttä. Ja 85% oli sitä mieltä, että etätyö säästää työaikaa.

etatyo-lisaa-mielekyytta

Uskon, että ihminen on tuottavimmillaan silloin, kun hän saa järjestellä ja tehdä työnsä parhaaksi katsomallaan tavalla. Etätyömahdollisuudet tuovat vapautta ja vastuuta, jotka puolestaan ruokkivat yksilön työmotivaatiota.

Etätyössä on omat haasteensa, joista on viime aikoina uutisoitu. Niissä hyvät valinnat ja ylipäätään valinnanvapaus auttaa.

Tiimi-chatit eivät sovi joka tilanteeseen

Tiimiviestintäsovellukset ovat todella lyöneet läpi viime vuosina. Niissä on kuitenkin samoja riskejä kuin esimerkiksi jatkuvassa somettamisessa tai avokonttorissa syntyvissä jatkuvissa keskeytyksissä. 

Näistä kerrottiin viime viikolla Ylen jutussa. Chattailun vaaroista Työterveyslaitoksen erikoistutkija Seppo Tuomivaara toteaa muun muassa näin: “Tietyllä tavalla chattailu on alkanut rapauttaa alkuperäistä etätyön ideaa.”

Täysin samaa mieltä. 

Monelle etätyöpäivät tulevat eniten tarpeeseen silloin, kun täytyy keskittyä pitkiä aikoja ja tuottaa jotain konkreettista. Tällöin chat kannattaa pistää hiljaiselle, ettei se keskeytä ja haittaa tuottavuutta.

Tiimi-chatit ovat edelleen erinomainen tapa viedä eteenpäin projekteja, keskustella vähemmän kiireellisistä asioista ja jakaa kokousten tehtävälistat ja materiaalit. Tiimi-chateille on paikkansa, kunhan vähänkin syvempää keskustelua kaipaavat asiat hoidetaan esimerkiksi tiimi-chatteihin kytketyillä videokokouksilla.

Ole läsnä etänäkin

Videopalaverit ovat yleistyneet räjähdysmäisesti viimeisen kahden-kolmen vuoden aikana. Ciscon mukaan Webex-sovelluksessa videon käyttö kasvoi jopa 50 prosentilla uuden käyttöliittymän myötä.

Video tuo aitoa läsnäoloa etäpalavereihin, mikä puolestaan parantaa etäkokousten tuottavuutta. Moni meistä on varmasti ollut kasvottomassa etäpalaverissa, jossa joku jää kiinni siitä, ettei ole kuunnellut keskustelua vähään aikaan…

Leijonanosa etäpalavereista käydään tutuissa etäneuvottelusovelluksessa: Microsoft Teamsissa, Cisco Webexissä tai Zoomissa. Niissä video on vakiona päällä yhä useammin. Teknisiä esteitä ei enää ole.

Rakenna hyvää etätyökulttuuria

Yksi etätyön onnistumisen edellytyksistä on hyvä kommunikaatio omien tiimikavereiden kanssa.

Varsinkin etätyökulttuuriltaan alkuvaiheessa olevassa organisaatiossa on hyvä viestiä selkeästi, että vaikka olet etänä, teet töitä ja olet tavoitettavissa ihan normaalisti. Etätyökulttuuria edistää myös hyvin käytäntö, jossa kalenterikutsuissa on aina mahdollisuus liittyä palaveriin etänä.

Näin paikalla ja tavalla ei ole enää merkitystä. Pääasia on se, että nähdään tiettyyn aikaan.

Lopuksi

Monissa tehtävissä työ ei ole enää paikkaan sidottua. Siinä mielessä etätyön sallittavuus tällä mittakaavalla on looginen yhtälö.

Uskon, että paras lopputulos saavutetaan luottamuksella: antamalla ihmisten sekä tiimien valita heille toimivin tapa työskennellä.

Käy tutustumassa Etätyö 2020 -tutkimukseemme täällä.

Share