Microsoft Teams korvaa Skype for Businessin - Mikä muuttuu?

April 9, 2019 Aki Stolt videoneuvottelu, tiimiviestintävälineet, praecom

Microsoft lopettaa pian Skype for Businessin tuen ja yritysten on siirryttävä Teamsin käyttöön. Kuinka käy käytössäsi olevien videoneuvottelulaitteiden ja -palveluiden? Tuleeko palveluiden yhteensovittamisesta vaikeaa? Me autamme varmistamaan, että vaihdos ei aiheuta ongelmia.

Mistä on kyse?

Microsoft on alkanut vaiheittain yhdistää viestintäpalvelujaan yhdeksi kokonaisvaltaiseksi tiimityökaluksi. Siirtymä Skype for Businessista Teamsiin on siihen liittyvistä muutoksista suurin.

Skype for Business on alunperin luotu ääni- ja videopuhelualustaksi. Vuonna 2016 Microsoft lanseerasi Teamsin, joka alun perin toimi Slackin tapaisena tiimiviestintäpalveluna. Sittemmin Teamsiin lisättiin puhelumahdollisuus, jolloin ero Skype for Businessin ja Teamsin välillä kaventui. Nykyään ne palvelevatkin hyvin samantapaista funktiota.

Yhteen tiimityökaluun keskittyminen poistaa palvelujen päällekkäisyydet, ja kaikki viestintätoiminnot tulevat löytymään saman palvelun sisältä. Ideana on yritysten sisäisen ja ulkoisen kommunikaation yksinkertaistaminen, jolloin saadaan toiminnotkin tehokkaammiksi ja tuottavuus kasvamaan. Tarkkaa päivämäärää Skype for Businessin tuen päättymiselle Microsoft ei toistaiseksi ole julkaissut.

Microsoft on kuitenkin aloittanut End of Life -ohjelman, joka saatetaan päätökseensä 1. huhtikuuta 2020. Ohjelman päättyessä Skype for Business ei ole enää yhdistettävissä kolmannen osapuolen neuvottelulaitteisiin.

Monet suomalaiset yritykset ovat tukeutuneet Skype for Businessiin vuosikausia ja tottuneet sen kautta kokoustamiseen. Laitteet ovat olleet helposti yhdistettävissä Skype for Business -neuvotteluihin. Tästä tutusta palvelusta pois siirtyminen tuottaakin monelle päänvaivaa. Muuttuvatko asiat, kun palvelu vaihtuu Teamsiin? Pelaavatko neuvottelulaitteet ja -palvelut yhä hyvin yhteen? Onnistuuko videopuheluihin osallistuminen vaivattomasti?

Kokoustat yhtä sujuvasti kuin ennenkin

Praecomin palvelun avulla tulet kokoustamaan yhtä sujuvasti kuin ennenkin. 

Otamme käyttöön uuden teknologian, joka toimii jatkossa kaikkien järjestelmiemme taustalla. Tällä teknologialla varmistamme, että voit tulevaisuudessakin yhdistää videoneuvottelulaitteesi kokouksiin kätevästi käyttämästäsi palvelusta riippumatta. Neuvottelun osanottajat näkevät, minkä palvelun kautta kukakin osallistuu kokoukseen.

Tämä kitkattoman jatkuvuuden mahdollistava teknologia on Microsoft Teams -sertifioitu. Näitä varmennettuja teknologioita on harvassa; tällä hetkellä niitä löytyy globaalisti vain muutamia. Teknologia mukautuu ja kehittyy videoneuvottelujärjestelmän taustalla, varmistaen onnistuneen käyttökokemuksen.

Tutustu ratkaisuumme

Kuinka voit valmistautua?

Vaikka voitkin unohtaa laitteiden toimintaan ja tekniseen yhteensopivuuteen liittyvät huolet, kannattaa muutokseen toki muilta osin valmistautua. Ainakin näistä asioista kannattaa pitää huoli.

Kartoita yrityksesi nykyinen tilanne

Ensimmäinen askel on yrityksesi nykyisen tilanteen kartoittaminen. Selvitä, kuinka suurella osalla henkilöstöstä ja tiimeistä Teams on jo käytössä, sekä varmista, että loputkin siirtyvät sen käyttöön hyvissä ajoin, viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Valmistele henkilöstö muutokseen

Toiseksi, on syytä hieman valmistella Skype for Business -palvelun käyttöön tottunutta henkilöstöäsi muutokseen. Teams on palveluna hieman erilainen, vaikka vastineet Skype for Businessin perustoiminnoille palvelusta löytyvätkin. Esimerkiksi Skype for Businessissa statuksena näkyviä tavoitettavuustietoja ei Teamsista löydy. Nämä erot ovat kuitenkin hyvin pieniä ja niihin on helppo kenen tahansa tottua.

Kun hoidat nämä asiat kuntoon, voit luottaa työn sujuvuuteen, ilman teknisiä häiriöitä ja viivästyksiä tai ongelmia kokoukseen liittymisessä. Ei siis pienintäkään syytä huoleen. Toimintatavat pysyvät samoina ja videoneuvottelulaitteiden käyttö huolettomana. Kokouksesi tulevat tästäkin eteenpäin olemaan 100% onnistuneita.

Vältä käyttökatkokset

Jos käytössäsi ei ole Praecomin videoneuvottelupalveluita, saatat kokea käyttökatkoksia siirtyessäsi Skypestä Teamsiin. Varsinkin isoissa yrityksissä siirtymä kannattaa tehdä vaiheistetusti. Olemme laatineet oppaan, jossa kerromme kuinka teet siirtymisen Teamsiin hallitusti.

Lataa opas: Teamsiin ilman katkoksia

Share