Videoneuvottelujärjestelmä - Näin varmistat laadukkaan käyttökokemuksen

May 30, 2018 Miika Liljedahl videoneuvottelu

Toimiva videoneuvottelujärjestelmä sujuvoittaa organisaation toimintaa monin tavoin. Kun kollegoihin saa helposti ja nopeasti videoyhteyden, työskentelystä tulee tehokasta, joustavaa ja paikkariippumatonta. Tämä näkyy viivan alla muun muassa säästettynä työaikana ja pienempinä matkakuluina.

Praecom on auttanut asiakkaitaan hyödyntämään videoneuvottelujärjestelmiä vuodesta 2007. Listasimme pitkän kokemuksemme perusteella parhaita vinkkejämme videoneuvottelujärjestelmän ostajalle.

Voit myös syventyä aiheeseen tarkemmin lataamalla ostajan oppaamme.

 

Varmista, että joku on vastuussa videoneuvottelujärjestelmästä

Tyypillisin videoneuvottelujärjestelmien käyttäjien haaste on se, että järjestelmistä ja niiden ylläpidosta ei ole kukaan vastuussa. Hienot järjestelmät jäävät käyttämättä, jos käyttäjä ei saa tukea silloin kun hän sitä tarvitsee. Varmista, että jokin taho on vastuussa videoneuvottelujärjestelmästä.

 

Vaadi huippulaatua kuvalta, ääneltä ja käytettävyydeltä

Tämän päivän videoneuvottelujärjestelmät kykenevät loistavaan laatuun äänessä ja kuvassa, laitteella kuin laitteella. Kenenkään ei aidosti tarvitse tyytyä heikkoon laatuun tai vaikeakäyttöisiin laitteisiin. Videoneuvotteluihin voi liittyä kätevästi kännykällä, ja silti kuvan laatu voi olla HD-luokkaa.

 

Mieti tarpeitasi laajempina kokonaisuuksina

Videoneuvottelujärjestelmä voi itsessään olla laaja kokonaisuus, joka käsittää erilaisia laitteita ja sovelluksia eri toimipisteissä. Silti se on vain yksi osa, joka kattaa tietyt tarpeet. Mihin tarvitset videoneuvottelujärjestelmää? Mihin kaikkeen se liittyy?

Jos tarvitset järjestelmää tiimien sisäiseen viestintään, mieti mitä tapahtuu videoneuvotteluiden välillä. Miten ratkaiset muut tiimien viestintätarpeet?

Videoneuvottelut ovat ratkaisevassa osassa, kun mietitään esimerkiksi neukkareiden käyttökokemusta. Entä miten neukkarin muut elementit toimivat?

Mieti tarpeitasi kokonaisuuksina, ja hyödynnä käyttäjien sekä asiantuntijoiden mielipiteitä.

 

Käyttökokemus keskiöön

Tärkein ohjeemme ostajalle on tämä: huolehdi siitä, että tarjoat oganisaatiollesi hyvän käyttökokemuksen. Hyvään käyttökokemukseen liittyy ominaisuuksien ja helppokäyttöisyyden lisäksi myös esimerkiksi kunnollinen koulutus ja edellä mainittu jatkuva tuki videoneuvottelujärjestelmän käyttöön.

Tärkein

 

Panosta toimintatapoihin

Videoneuvottelujärjestelmä ei yksistään riitä, sen käyttöön tarvitaan myös selkeät toimintatavat. Me Praecomilla puhumme onnistuneista kokouksista - se tarkoittaa selvyyttä siitä, miten organisaatiossa toimitaan kaikissa kokouksiin liittyvissä asioissa. Kun toimintatavat ja teknologia on kunnossa, on kokoukseen mukava tulla ilman pelkoa siitä, etteikö tekniikka toimisi.

 

Valitse aloitekykyinen kumppani, joka auttaa kehittämään toimintaasi

Jos tähtäät edellä mainittuihin asioihin, etsi aloitekykyinen kumppani, joka kehittää toimintaa kanssasi. Valitse kumppani, jolle videoneuvotteluiden kehittäminen on sydämen asia.

Näin videoneuvottelujärjestelmät eivät happane vuosien saatossa, vaan palvelet organisaatiotasi ajantasaisilla ja toimivilla välineillä.

Perehdy lisää videoneuvottelu- ja tiimiviestintävälineiden hankintaan tutustumalla ostajan oppaaseemme.

LATAA OSTAJAN OPAS

Share